Δαπάνες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Δαπάνες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Αρ. Πρωτ. 15811/05.05.2011

Προς Υπουργό:

- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης    

Η ανάγκη περιστολής των δαπανών ιδιαίτερα των υπερβολικών δαπανών του δημοσίου τομέα είναι αναγκαία και επείγουσα λόγω της οικονομικής κρίσης της πολιτικής του Μνημονίου που πλήττει τη χώρα μας.

Με δεδομένο ότι η ανάγκη αυτή έφερε τεράστιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις - ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες αναλυτικά τις δαπάνες, αλλά τη σκοπιμότητα των δαπανών αυτών και από το Υπουργείο σας.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι σήμερα, ποιες είναι οι δαπάνες που έχουν πληρωθεί μηνιαίως, αναλυτικά, σε λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας, για ποια τηλέφωνα, σε ποιους ανήκουν, καθώς και τον αριθμό των  τηλεφώνων που έχει πάρει ο καθένας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

- Ποιες είναι οι δαπάνες των μετακινήσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, που έχουν γίνει μηνιαίως, αναλυτικά, με το σκοπό μετακίνησης, τον κατάλογο των προσώπων που συμμετείχαν και με ποια ιδιότητα.

- Ποιες είναι οι δαπάνες που έχουν γίνει για τα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αναλυτικά, με το είδος της δαπάνης και τις ημερομηνίες.  

Οι  Ερωτώντες  Βουλευτές

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Θεόδωρος Γ. Καράογλου

Αναστάσιος Δ. Καριπίδης